Κρητική Χορτόπιτα με Μάραθο τυλιχτή με κοτόπουλο

Υλικά για δυο μερίδες

2 τεμάχια Κρητική Χορτόπιτα με Μάραθο, 1 στήθος κοτόπουλο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, μισό ποτήρι λευκό κρασί,  4 τοματίνια, 2 κουταλιές της σούπας ανθόγαλο ή γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δυο, το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις έχει πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχάρα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις Κρητικές Χορτόπιτες με Μάραθο αφού τις έχουμε ραντίσει με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Μόλις οι πίτες  μας είναι έτοιμες τις γεμίζουμε (όπως θα κάναμε και σε ένα τυλιχτό σουβλάκι) με το ανθόγαλο και το κοτόπουλο που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Για να τυλιχτεί η πίτα μας χωρίς να σπάσει χρησιμοποιούμε ένα μακρύ φύλλο από το φρέσκο κρεμμυδάκι ως «σπάγκο».

Το περνάμε από την κάτω μεριά της πίτας, το φέρνουμε στο κέντρο της και δένουμε κόμπο από πάνω μέχρι εκεί που κλείνει.